25 Temmuz 2010 Pazar

Başarının sadece paradan ibaret olmaması & Man.City

Man.City'nin yıldız forveti Adebayor

 Premier Lig , 4 kategoriden oluşuyor bence , Chelsea ve Manu gibi şampiyonluğa oynayanlar ,  Totthennam , Bolton gibi her sezon başında Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyenler , Wigan , Fulham,West Ham gibi amacı sadece Premier Lig'de tutunmak olan takımlar ve de West Bromwich gibi "asansör" takımlar.

İşte Manchester City , Arap şeyhlerin eline geçmeden önce Totthennam , Bolton gibi tek amacı Avrupa kupalarına katılabilmek olan ,  tek özelliği ise United ile aynı şehrin takımı olmaktı. Fakat şuanda yapılan transferlere , harcanan o devasa bütçelere rağmen City'nin peş aşama kaydedebildiğini söyleyemeyiz.  Özellikle harcanan para - oyuncu kalitesi oranlamasında transfer politikasının ne kadar plansız yapıldığı da ortada. 

   
 Arap şeyhlerinin takımı satın almasından önce Premier Ligi ortalama 7-12. sıra arasında bitiren Man. City,  2008-2009 sezonunda ligi 10.sırada tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon ise Adebayor , Toure, Tevez ,Cruz gibi isimlere rağmen ligi 5. bitirdiler. Şimdi "Premier Lig'de 5.lik boru mu ?" diyeceksiniz. Man.city puan tablosuna bakıldığında görünen resim gibi başarılı olamamıştır. Her ne kadar sıralamada ilk 5'e girmiş olsalar da asla şampiyonluk yarışının bir  parçası olamadılar. 


Arap şeyhleri de bunun farkında olacaklar ki , bu sene geçtiğimiz seneler gibi , futbol dünyasında ün yapmak için yapılan transferler yerine , Silva ve Toure gibi takım oyuncularını kadroya kattılar.  Aslında takımın başında şahsım adına bana pek güven vermeyen Mancini varken , bu transferler ne kadar başarılı olur tartışılır , en azından bunu şuana kadar Man.City'nin yaptığı 2 hazırlık maçını da kaybetmesinden anlıyoruz...



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder