26 Temmuz 2010 Pazartesi

Doğuştan kaptan olmak...

Bazı oyuncular vardır futbolda , Chelsea'de , Manchester'da oynayacak kadar kalitelidirler , ama hayatları boyunca bu Dünya devlerinde oynayamamışlardır... Çünkü futbolda en önemli şeylerden biri de şans ne yazıkki.

Lorik Cana , 2006 yılından beri takip ettiğim , çok sevdiğim bir oyuncu. Yanılmıyorsam 2007 yılında Liverpool'a karşı oynadığı maçı unutamam. Bir oyuncu hem kendi kalesini müthiş bir hırsla savunup , aynı zamanda rakip kalede üst üste müthiş şutlar atabilir mi , sanırım bunu dünya üzerinde bir tek Gerrard ve Cana yapıyordur. Tabiiki Gerrard kadar kaliteli bir oyuncu demiyorum Cana'ya , ama bugün dünya devi dediğimiz takımlarda oynayan o kadar gereksiz oyuncu varki , açıkçası biraz şans ile Cana belki de bugün Türkiyede değil , Arsenal'in savunmasında olurdu.

Her gittiği takımın kaptanı olan bir oyuncu Lorik Cana , bu pek olağanüstü birşey olarak görülmeyebilir tabii , ancak Marsilya gibi bir takımda 23 yaşında o pazubandı koluna takmak için , gerçekten önemli şeyler yapmak değil , olağanüstü işler yapmak lazım.  Daha sonra Sunderland'e transfer olduğu ilk sezonda hemen kaptanlığı alması , Cana'nın ne kadar hırslı ve sözünü dinletebilen bir yapısı olduğunu gösteriyor.  Umarım böyle bir oyuncu Türk futboluna ve Galatasaray'a hayırlı olur ve uzun yıllar böyle bir adamı izleme şansına sahip olabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder