28 Temmuz 2010 Çarşamba

Scott Sutter & David Degen analizi...

David Degen - İsviçre
Fenerbahçe'ye ön elemede rakip olarak Young Boys çıktığında kimse bu akşamki gibi bir takım beklemiyordu. Fenerbahçe içerde ve dışarda rakibini rahat yenerek tur atlar diye bir  fikir oluşmuştu Türk medyasında. Ancak bu akşam gördüğümüz Young Boys, Fenerbahçe'yi gerçekten farklı mağlup edebilirdi. Fenerbahçe tamamen Avrupa kupaları tecrübesini kullanarak maçı şanslı şekilde 2-2 ile bitirdi.

Young Boys takımı futbolu gerçekten , hem kendileri keyif almak hemde tribünlere keyif vermek için oynuyor. Birçok oyuncusu gerçekten iyi mücadele etti ve kötü oyuncuları da yok , gözüme çarpan isimler , stoperleri Arjantinli Emiliano Dudar , sol kanatta oynayan Luljic , adını hatırlayamadığım 15 numaralı santraforları , 10 numaraları Costanzo ve tabiiki bu yazıyı yazma sebebim olan iki oyuncu , Degen ve Sutter.
Gerçekten sağ kanatta Degen'i izlerken , bir Maicon'u , Dani Alves'i izler gibi hissettim kendimi. Abisi Philippe Degen'in maçlarını da birçok kez izledim ama David Degen kadar göze batan bir özelliğini göremedim. David Degen gerçekten nereye koyarsanız orada oynayacak , hemde iyide oynayacak bir oyuncu. Tam komple bir adam. Çok rahat adam geçebiliyor , soğukkanlı , ayağı gayet iyi , ve çabuk düşünebiliyor. Sık sık içeriyi zorluyor ve bu zorlamalarının sonucunda da takımı adına son dakikalarda bir de penaltı kazandırdı. Degen paragrafını kapatırken umarım birgün herhangi bir Süper lig takımında izleme şansı buluruz bu oyuncuyu diyorum...

Scott Sutter- İngiltere
Gelelim asıl en beğendiğim oyuncuya , Scott Sutter  1986 Londra doğumlu.Çocukluğunda en çok sevdiği oyuncular Totti ve Beckham'mış.Aynı zamanda koyu da bir Totthennam Hotspur taraftarı. Milwall patentli bir oyuncu olan Sutter , altyapıda ülkesinin takımlarından Barnet ve Aston Villa formaları giymiş. 2002 yılında profosyonel olan Sutter ilk profosyonel kontratını Charlton Atletic ile imzalamış ve profesyonel kariyerine giriş yapmış. Bundan tam 1 yıl sonra 2003 yılında İsviçre ligi takımlarından Grasshoppers'e transfer olan Sutter , 2003-2009 yılları arasında tam 6 yıl Grasshoppers'de kalmış ve bu süre içerisinde 60 maç oynamış.

Daha sonra 2009 yılında Young Boys'a transfer olan Sutter , burada 26 maç oynamış ve 1 de golü var. Bu gece maçı izlerken ister istemez herkesin dikkatini çekmiştir bu sarışın adam. Müthiş top saklama yeteneği , iyi tekniği , şutları ve ortaları ile gerçekten en az Degen kadar keyif veren bir oyuncu Sutter.  Fenerbahçe'de sanırım en çok Andre Santos yorulmuştur bu akşam , ki zaten bu yüzden olsa gerekki hücum bölgesinde en fazla 1 yada 2 defa görebildim Santos'u.  Scott Sutter  ya bu maça farklı hazırlanmış , yada gerçekten "kumaşı" çok kaliteli , topla oynamayı çok seven bir oyuncu. Üstelik alışık olduğumuz Türk bekler gibi ortasaha çizgisini geçtiği andan itibaren düşüncesizce gitmiyor. Yapacağı her hareketi önceden planlar gibi kendinden emin bir şekilde top sürerek rakibinin üstüne gidiyor. Belki herkesin dikkatini çekmemiş olabilir bu iki oyuncu , ama ben ilk kez böyle kanat organizasyonlarını bu maçta, bu ikiliden gördüm. Başarılarının devamını diliyorum ve  henüz yaşı genç olan bu ikilinin bir an önce farkedilmelerini umuyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder